Όλο και περισσότεροι άνδρες εισάγονται πλέον στην τεστοστερόνη και την ορμονική αποκατάσταση, με τις  ηλικίες ναι κυμαίνονται μεταξύ  τριάντα και πενήντα ετών.
Αρκετοί από αυτούς το  γνωρίζουν έμμεσα από τα κλινικά συμπτώματα, πως  έχουν υπογοναδισμό.
Ο ορμονικός έλεγχος απλώς διαπιστώνει κι επιβεβαιώνει αυτό που οι Αμερικάνοι ιατροί υποστηρίζουν:
Ότι δηλαδή  θεραπεύουμε όχι απλά τιμές στο χαρτί, αλλά σε συνάρτηση με όσα περιγράφει ο ασθενής στη λήψη ιστορικού.
Βέβαια στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί πως έκαστος έχει διαφορετικά standards κι απαιτήσεις  από τον εαυτό του, ανάλογα με τον τρόπο ζωής του.
Έτσι λοιπόν ένας εργένης που καθημερινά περνά χρόνο στο  γυμναστήριο κλπ αθλητικές δραστηριότητες,ή  δεν έχει σταθερή σχέση και αλλάζει συχνά σεξουαλικές παρτενέρ, σίγουρα θα έχει υψηλότερες προσδοκίες τόσο σε φυσική δραστηριότητα, όσο και σε ερωτική  ζωή.
Που πρακτικά θα ανταποκρίνονται στις  ανώτερες φυσιολογικές τιμές.
Σε αντίθεση  με κάποιον που είναι  χρόνια παντρεμένος και δε γυμνάζεται, ενώ   θέματα όπως η  στυτική δυσλειτουργία, άθροιση σπλαχνικου λίπους, μυϊκή αδυναμία, σαρκοπενία αποτελούν  ζητήματα ήσσονος σημασίας για εκείνον.
Βέβαια συμπτώματα όπως κατάθλιψη, πτώση γνωστικής ικανότητας,έλλειψη αυτοπεποίθησης και αντίσταση στην ινσουλίνη,θα  πρέπει να προβληματίζουν τον κάθε μεσήλικα.
Ευτυχώς η ορμονοφοβία του παρελθόντος  κι η προκατάληψη που υπήρχε  απέναντι στο μείζον ανδρογονο, αρχίζουν να εκλείπουν.
Είναι καιρός πλέον ο Έλληνας μεσήλικας να απαιτεί μια δεύτερη εφηβεία με γνώμονα την ποιότητα ζωής και την ψυχοσωματική του  υγεία.
Όλα όμως πρέπει να βρίσκονται  υπό το πρίσμα της ιατρικής παρακολούθησης και την ορμονική ισορροπία.
Γηράσκουμε και διότι οι ορμόνες μας ακολουθούν μια φθίνουσα πορεία.
Η ορμονική αποκατάσταση δεν αποτελεί  πολυτέλεια, αλλά αξιοπρέπεια.
Δεν είναι μόδα, αλλά θεραπεία ισόβια.
Την επιτομή και βάση της αντιγήρανσης.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ TRT

Leave a Reply