gtΗ φαρμακοδέγερση σε έναν αθλούμενο-αθλητή-πρωταθλητή είναι μια περίοδος «χάριτος», όπου καλείσαι να αποκομίσεις τα μέγιστα αναβολικά οφέλη από ένα περιορισμένο χρονικά διάστημα.

Πάντα με το σκεπτικό ότι θα έχουμε μια μακρά περίοδο αποθεραπείας και αποτοξίνωσης-αποκατάστασης του οργανισμού-σώματος.

Συνεπώς κατά την περίοδο αυτή, η προπόνηση και διατροφή μας θα πρέπει να είναι ακόμη πιο πειθαρχημένη, δεδομένου ότι εάν δεν την εκμεταλλευτούμε στο έπακρον, δε θα αναβολίσουμε και ως εκ τούτου δε θα προοδεύσουμε (πάντα σε off season περίοδο).

Είναι λάθος τακτική να γυμναζόμαστε με τους ίδιους ρυθμούς, ή να κάνουμε μετρία διατροφή, βασιζόμενοι στο ότι τα φάρμακα αυξάνουν το μεταβολισμό και καίνε το λίπος ευκολότερα.

Το χρονοδιάγραμμα όπου είμαστε σε θεραπεία, θα πρέπει να μας «αγχώνει» με την καλή-δημιουργική έννοια του όρου, ώστε να κερδίσουμε σε μυϊκότητα.

Εκεί είναι το κλειδί προόδου και η αιτία της στασιμότητας.

Ως εκ τούτου, μια περίοδος εκτός θεραπείας είναι φάση συντήρησης των όσων αποκομίσαμε, όπου και εκεί η διατροφή μας δε θα πρέπει να παρεκκλίνει, αλλά η προπόνηση μας να είναι πιο συντηρητική και προσεγμένη, αφού δεν έχουμε την ίδια μυϊκή δύναμη και αποκατάσταση.

Μετά την πάροδο δυο μηνών (οκτώ εβδομάδων) τα μυϊκά οφέλη περνούν σε μια φάση στασιμότητας (plateau phase), όπου δεν έχουμε περαιτέρω ανάπτυξη.

Όσο μεγαλύτερη κατάχρηση κάναμε, τόσο μεγαλύτερο rebοund θα έχουμε, οφειλόμενο στο ορμονικό περιβάλλον του pct.
Αντιθέτως, όταν κάνουμε μια συνετή χρήση με καλύτερη διατροφή-προπόνηση, τόσο περισσότερο θα διατηρήσουμε τα μυϊκά κέρδη-οφέλη μας.

ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

Leave a Reply